Trädgårdstjänster

 

som håller ordning på trädgården

 

Vi beskär fruktträd, klipper häckar och buskar, rensar ogräs och planterar.
Vad ni än behöver för trädgårdsskötsel så är vi redo att hjälpa er.
Vi har ett gediget kunnande i trädgårdsvård och med varsam hand ser vi till att
trädgården och växterna får de bästa förutsättningarna.

 

Vi ser till att din trädgård frodas och mår bra.

kan du koppla av i din trädgård?

det kan vara skönt att få hjälp med trädgårdsskötseln när tiden inte räcker till

Växer ogräset så det knakar eller ser buskarna risiga ut och du inte hinner med trädgården? Det är trist för trädgården bör vara en trivsam plats där man kan koppla av och må bra. Vi hjälper gärna till och kan allt inom trädgårdsskötsel som beskärning av träd, formklippning, plantering och allt annat som hör till.

Ring oss eller kontakta oss via mail så ser vi hur vi kan hjälpa till.

 

Pris för trädgårdstjänster

de flesta av våra tjänster inom trädgårdsskötsel är rot – berättigade.

Våra priser är från 425 kr – 500 kr / timme beroende på vilken trädgårdstjänst det är.

Rut avdraget är på 50 procent så högst betalar man 250 kr / timme.

Rutavdrag berättigas trädgårdsarbete som består av att beskära träd, klippa, kratta, vattna, göda, gräva om och gräva upp bland gräs, ogräs, mossa, löv, häckar, buskar, rabatter och blommor men även röjning av sly och buskage och lite till.

 

 

Skapa kontraster i trädgården

och formklipp buskar och träd

Formklippning är ett roligt sätt att skapa estetiskt tilltalande element i trädgården eller parken året runt. Det är egentligen bara den egna fantasin som sätter gränser för vilken formation man vill skapa. Kvadrater, pyramider, klot, bollar, djuravbilder eller kanske ett naturligt parasoll till fikaplatsen.

En vildvuxen häck kan lätt snyggas upp om den formklipps och på sikt bli tät och fin. Att blanda växter med stark form tillsammans med de som får växa lite mer vilt skapar fina kontraster och ger trädgården ett spännande uttryck.

Den bästa tiden för klippning är från midsommar fram till och med september för då har växterna som störst energitillgång.

Plantera mera!

men gör det med omsorg och tanke

Vid nyplantering är det viktigt att växterna får bästa möjlighet för snabb etablering så att de kan börja utvecklas. Det finns inga genvägar till en vacker och frodig trädgård så vi ser till att rätt växt planteras där de har de rätta förutsättningarna för att må bra.

När vi planterar träd,buskar och perenner ser vi till växtens specifika behov såsom jordmån och vindskydd och uppbindning vilket gynnar en snabb säker etablering av plantan. Efter att vi har planterat och anlagt en trädgård eller annan utemiljö så kan vi upprätta en skötselplan för de kommande åren. på så sätt säkerhets ställer man att växterna sköts på rätt sätt de ska trivas och frodas. Vi kan givetvis handha trädgårdsskötseln under denna period om kunden önskar.

Kvaliteten på växtmaterialet är en viktig faktor därför arbetar vi med kunniga plantskolor och som har växtmaterial som är odlat i Sverige och därför har bra härdighet. I möjligaste mån väljer vi E-plantor förstås.